Industriële verf kan op verschillende manieren worden verwijderd, afhankelijk van het type verf en de hoeveelheid.

Wat te doen met de verf?

Grofweg zijn er twee keuzes. De eerste optie is om te investeren in een spoelwaterinstallatie. Anker Stuy Coatings heeft een samenwerking met Trivec, dat verschillende soorten verfafvoersystemen aanbiedt. Het filter- en vlokkensysteem zorgt ervoor dat de verf wordt gescheiden van het water en anorganische (niet-organische) stoffen worden opgevangen in een container. Het water kan worden gerecycled en afhankelijk van het soort verf dat u gebruikt ook in de afvoer worden gegoten.

Meer informatie vindt u op de website van Trivec Eco Solutions of vraag Anker Stuy Coatings om een offerte. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat onze verf het milieu alleen maar positief beïnvloedt!

De tweede mogelijkheid is om een officieel afvalverwerkingsbedrijf te vinden die het afval periodiek ophaalt. Deze bedrijven hebben installaties om het afvalwater (in grotere hoeveelheden) te verwerken zonder het milieu te belasten. Op de website van Afvalgids kunt u een overzicht vinden van afvalverwerkingsbedrijven in Nederland.

Wat te doen met de verpakking?

Ook de verpakkingen waarin de verf is aangeleverd, moeten apart worden opgeruimd. Metalen verpakkingen kunt u goed legen en vervolgens verzamelen voor inzameling als oud ijzer. Zorg ervoor dat de verpakking tijdens de opslag leeg is en dat er geen verfresten kunnen lekken. Zorg waar mogelijk voor een opslagplaats binnen op een pallet.

Tubes met kit of kleinere plastic potten kunnen worden ingeleverd als chemisch afval.

Andere vragen?

Heeft u aanvullende vragen over het verwerken van verfafval? Laat dan hieronder een bericht achter en we nemen snel contact met je op! Het is onze (gezamenlijke) missie om ervoor te zorgen dat onze verf het milieu alleen maar positief beïnvloedt!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.