Onze partner Oxid Coatings in Eibergen heeft van zijn opdrachtgever Casala het verzoek gekregen om een beits te ontwikkelen in een speciale kleur met een mooie uitstraling, speciaal voor Westminster Abbey. Een fantastisch mooie uitdaging waarvoor Leon Volk, eigenaar van Oxid Coatings, acht tinten bruin ontwikkelde, waaruit uiteindelijk één kleur is gekozen voor de 2.200 nieuwe stoelen voor Westminster Abbey. Hiervoor is een mooi eikenfineer gekozen met het Westminster Abbey Wapen in de rugleuning.

Welke producten zijn toegepast?
Het fineer is gekleurd met de HD LM Kleurbeits van Anker Stuy. Dit prestige project kende wel een aantal zware eisen en daarom zijn er hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van het lakwerk. Zo diende bijvoorbeeld de afwerking bestand te zijn tegen kaarsvet en uiteraard – gezien de toepassing in de Abdij – ook goed kras- en slijtvast. De keuze viel op de HD Solo PUR Systeemlak blank stompmat van Anker Stuy.

De 2 componenten lak voldoet aan de EN 71-3 norm, is vrij van zware metalen en geschikt voor kinderspeelgoed, voldoet aan de DIN 4102 B1 norm waardoor deze moeilijk vlambaar is plus de DIN 68861 B1 norm, die de chemicaliënbestendigheid aantoont. “De Abdijstoel heeft een esthetisch mooie uitstraling door de stompmatte afwerking, waardoor deze perfect bij de architectuur en de sfeer van de abdij past.”


Heb je ook ook interesse in één van onze meubellakken?
Wil je meer weten over dit fascinerende project en de lakken die hierin verwerkt zijn? Of wellicht heb je zelf een project waar je graag advies over ontvangt? Wij helpen je graag en denken graag mee. Neem gerust contact met ons op!

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.