Snelheid is ontegenzeggelijk het grootste voordeel van een eigen verfmengsysteem. Zelf kleuren mengen kan al vanaf een halve liter verf, waardoor je ook voor een kleine klus niet meer een dag hoeft te wachten. Tegelijkertijd verspil je minder verf omdat je in kleinere maten kunt produceren. In de praktijk komt het voor dat klanten restmateriaal over hebben van kleuren die ze niet meer nodig hebben voor hun projecten. Er is bijvoorbeeld iets teveel besteld. Sommige producten zijn nog te vermengen met elkaar als voorlak, maar dit gaat niet altijd op.

Mengsystemen en kleurpasta’s

Het mengsysteem van Anker Stuy is zowel inzetbaar voor een timmerfabriek die kozijnen produceert als voor een meubelbouwer. Afhankelijk van het product leveren wij over het algemeen twee basisverven: een basis TR voor donkere kleuren en basis P voor licht en witte kleuren. Ook kan de werkvoorbereider en de kleurmaker nauwkeurig calculeren hoeveel materiaal ze nodig hebben voor een project zodat er geen restmateriaal overblijft. Dit geeft minder afval en dus beter voor het milieu.

De pasta’s worden afgevuld in cannisters van een verfmengsysteem. Deze zijn te verkrijgen van verschillende leveranciers zoals Corob of Fast & Fluid. De cannisters worden aangestuurd door software waarin een database is opgebouwd van verschillende kleurenwaaiers. Anker Stuy beschikt inmiddels over een database van meer dan 25.000 kleuren uit verschillende populaire kleurenwaaiers uit Europa. Hierdoor is een kleurtje maken voor het herstellen van één deur of kozijn een fluitje van een cent.

Mocht er nu een kleurtje niet aanwezig zijn in de database dan geeft ons kleurenlab vijf dagen per week support en kunnen wij binnen 24 uur een kleur matchen en uploaden in de database.

Wist je dat wij daarnaast onze eigen kleurpigmentpasta’s produceren? Andere verfproducenten kopen deze elders in maar wij willen 100% zeker weten wat wij in onze producten stoppen. Wij gebruiken uitsluitend kleurpigmenten van enorm hoge kwaliteit, die vergelijkbaar is met die in de auto-industrie. Daardoor is glans- en kleurbehoud bij ons gegarandeerd én aantoonbaar getest.

Samengevat:

  • Verkort verflevering van 12-24 uur naar circa 10 minuten
  • Meng meer op maat en bespaar op hoeveelheid overgebleven verf
  • Zelf verfkleuren mengen van een halve liter tot 10 liter
  • Kies uit meer dan 25.000 verschillende kleuren
  • Vijf dagen per week support van kleurenlab Anker Stuy, inclusief kleur matchen
  • Hoge kwaliteit kleurpigmenten, vergelijkbaar met auto-industrie

(Artikel gaat verder onder de foto)

Financieringsmogelijkheden

Het aanschaffen van een verfmengsysteem vraagt om een flinke investering. Er zijn echter verschillende financieringsmogelijkheden en Anker Stuy kan hierin ook begeleiden. De flexibiliteit die je creëert binnen je onderneming is aantrekkelijk en met de snelheid en leadtime reductie die elk bedrijf nastreeft kan dit een oplossing zijn voor optimalisatie van het proces.

Interesse?

Wil je meer weten over de kleurmengsystemen die Anker Stuy kan helpen te faciliteren? Neem dan contact met ons op of laat hieronder een terugbelverzoek achter!

Contactformulier verfmengsystemen