Eigenaar Jeroen Zijlmans is opgegroeid in een scheepvaartgezin. Al het meubilair in het schip was op maat gemaakt en van alle gemakken voorzien. Dat wekte bij hem de interesse om dit ook te kunnen maken. In 2006 heeft hij zijn diploma meubelmaker behaald. Na een aantal jaar werkervaring te hebben opgedaan heeft hij in 2011 de stap genomen om zijn eigen bedrijf te starten, Zijlmans Maatwerk.

In zijn ruim opgezette werkplaats vertelt hij vol passie over zijn werk. ‘’Samen met de klant bespreek ik de wensen en de mogelijkheden, en dan ga ik aan de slag.‘’ Een aantal jaren geleden stond hij op het kantelpunt, personeel aannemen of een CNC machine aanschaffen om aan de vraag te kunnen voldoen. Hij koos voor het laatste.

(Artikel gaat verder onder de foto)

De specialiteit van Zijlmans Maatwerk is het werken met massieve houtsoorten, waarbij de voorkeur uitgaat naar eiken. Eiken is een degelijk en duurzaam product dat zeer goed te bewerken is naar ieder zijn persoonlijke smaak.

Voor de afwerking maakt Zijlmans gebruik van verschillende producten uit het meubel- en interieurbouw assortiment van Anker Stuy Coatings, zoals de Aplexol Hardwax, HD LM kleurbeits en HD Nano Pur 2K Systeemlak Blank. ‘’Ik gebruik de producten van Anker Stuy nu een aantal jaren naar zeer grote tevredenheid. Dit doe ik in samenwerking met Claasen Coatings uit Den Haag. Zij bieden de juiste ondersteuning en zo komen we gezamenlijk tot het gewenste resultaat’’, vertelt Zijlmans.

Voor welke afwerking gekozen wordt is afhankelijk van de situatie en de toepassing van het meubel. ‘’Als ik een klant de keuze voorleg, lak of olie. Dan wordt er vaak gekozen voor de olie, omdat ze denken dat lak gaat glimmen. Als ik dan het resultaat laat zien van de natuurmatte blanke lak zijn ze zeer verrast!’’

Zijlmans heeft veel mooie projecten in het vooruitzicht. Mede door de wooninspiratieprogramma’s blijft de vraag divers. Maatwerk meubilair blijft uniek en populair!