Vanaf volgende week stapt Anker Stuy voor orders met 20 liter verpakkingen over van blik naar kunststof. Deze nieuwe verpakking bestaat voor een groot gedeelte PCR-materiaal (gerecycled kunststof).

“We leveren al een aantal jaren deze kunststof verpakkingen aan de Engelse markt. Daardoor weten we dat deze aan alle eisen van industriële kunststof verpakkingen voldoen”, vertelt technisch directeur Rob Stuy. “Op het gebied van transport, migratie, openen en hersluiten van de verpakking is dus al geruime tijd ervaring opgebouwd.”

Duurzaamheid is al jaren een belangrijk innovatiepijler voor Anker Stuy, maar kreeg in dit geval ook een steuntje in de rug door de oplopende grondstofprijzen. “Sinds de zomer van 2020 zijn de staalprijzen met 150 procent gestegen”, erkent Stuy. “Het zou daarom goed kunnen dat we in de toekomst met meer verpakkingen gaan overstappen op PCR.”

“Er zal echter wel een nieuwe keten gecreëerd moeten worden om ervoor te zorgen dat dit recyclaat ook in de toekomst wordt hergebruikt.” Om hiervoor een oplossing te vinden heeft Anker Stuy de hulp ingeschakeld van Campus Groningen, dat een challenge heeft uitgeschreven voor start-ups.